Pereiti prie turinio

Krepšelis

Jūsų krepšelis yra tuščias

Straipsnis: Kodėl sidabras tamsėja?

Kodėl sidabras tamsėja?
sidabras

Kodėl sidabras tamsėja?

Sidabras ant kūno gali tapti juodas arba patamsėti dėl cheminės reakcijos su medžiagomis, esančiomis ant odos arba supančioje aplinkoje. Dažniausiai sidabras nusidažo dėl sąveikos su sieros junginiais. Štai kelios priežastys, kodėl sidabras gali juoduoti ant kūno:


  • Kūno chemija: Kai kurių žmonių organizmo cheminė sudėtis gali skirtis, o kai kurių žmonių organizmo chemijoje natūraliai yra daugiau sieros. Sidabrui susidūrus su sieros junginiais, esančiais ant odos, įvyksta cheminė reakcija, kurios metu susidaro sidabro sulfidas, kuris atrodo kaip juodas arba tamsiai pilkas patamsėjimas.

  • Aplinkos veiksniai: Tam tikrų aplinkos medžiagų poveikis gali pagreitinti patamsėjimo procesą. Pavyzdžiui, buitinė chemija, kosmetika, losjonai, kvepalai ir net kai kurie vaistai gali turėti sieros junginių ar kitų medžiagų, kurios reaguoja su sidabru ir sukelia greitesnį jo patamsėjimą.

  • Drėgmė ir oro poveikis: drėgmė ir oro poveikis taip pat gali prisidėti prie sidabro patamsėjimo. Ore esančioje drėgmėje yra nedideli kiekiai sieros, todėl sidabras, ilgą laiką veikiamas jos, gali patamsėti.

Kad sumažintumėte patamsėjimą ir išlaikytumėte geriausią sidabrinių aksesuarų išvaizdą, galite išbandyti šiuos patarimus:


  • Palaikykite švarą: Reguliariai valykite sidabrinius aksesuarus minkšta šluoste arba naudokite specialiai sukurtus sidabro valymo tirpalus, kad pašalintumėte patamsėjimus.

  • Venkite poveikio: Prieš maudydamiesi, maudydamiesi ar naudodami cheminių medžiagų turinčius produktus, pavyzdžiui, losjonus ar kvepalus, nuimkite sidabrinius aksesuarus. Taip sumažinsite sąlytį su medžiagomis, kurios gali sukelti patamsėjimą.

  • Tinkamas laikymas: Laikykite sidabrinius papuošalus ar aksesuarus sandariuose induose ar maišeliuose, kad sumažintumėte drėgmės ir oro poveikį.

  • Reguliariai dėvėkite: Dažnas sidabrinių papuošalų nešiojimas gali padėti išvengti patamsėjimo, nes dėl judesių atsirandanti trintis gali padėti pašalinti patamsėjimus ir išlaikyti ryškesnį paviršių.

Atminkite, kad sidabro patamsėjimas yra natūralus procesas ir nereiškia defekto ar prastos kokybės. Tai tiesiog reakcija tarp metalo ir aplinkos!

Skaitykite toliau

Kaip prižiūrėti bei valyti auksą
auksas

Kaip prižiūrėti bei valyti auksą

Auksinių gaminių valymo praktika bei metodai.

Skaityti daugiau
Kas yra "Baltijos auksas" ir kokia jo nauda?
Gintaras

Kas yra "Baltijos auksas" ir kokia jo nauda?

"Baltijos auksas" ir jo nauda žmogui.

Skaityti daugiau